„Școala de Jurnalism Participativ" – prima runda
Școala de Jurnalism Participativ este un curs de instruire pentru jurnaliști în devenire bloggeri/vloggeri începători și formatori de opinie în rețelele de socializare care doresc să se implice în monitorizarea proceselor de interes public din Moldova.

Procesul de instruire în cadrul Școlii se va desfășura în trei module care voi combina sesiuni teoretice și ateliere practice pentru dezvoltarea competențelor digitale și abilităților tehnice. De asemenea, participanții la curs vor beneficia de asistența și mentorat pentru dezvoltarea și lansarea propriul proiect media.

Primul modul cuprinde o serie de lecții despre participare civică și jurnalismul cetățenesc precum și o incursiune în fenomenul propagandei, dezinformării și noutăților false. Scopul acestui modul este de a face distincția dintre activitățile de propagandă care sunt utilizate pentru manipularea opiniei publice și jurnalismul veritabil care are scop de a informa și educa populația.

Al doilea modul este dedicat îmbunătățirii competențelor digitale ale participanților și va oferi un set de cunoștințe practice privind colectarea și prelucrarea datelor, protecția confidențialității și securitatea cibernetică, dezvoltarea abilităților de scriere și editarea a conținutului.

Al treilea modul este destinat dezvoltării abilităților tehnice și de lucru cu social media. Lecțiile vor include sesiuni de crearea și dezvoltare a propriului blog/vlog, tutorial pentru fotografie și videografie și utilizarea avansată a instrumentelor digitale.


Feedback
Paula Curoș
Pssss...am auzit că se lansează cea de a 2-a etapă la Academy of Citizen Journalism, de ce este cazul să te înregistrezi? 😳 Adică de ce? Ești cetățean? 👨🏼💼 Ai părere proprie? 🤓 Vreai să faci o schimbare? Atunci aplică aici și acum
( www.acj.md/ ) 📠 Deja mii dor de pauzele de ceai cu biscuiți, de discuțiile savuroase ale speakerilor, de insistența Anei și glumele lui Mark.💗
Natalia Loșmanschi
Participant ACJ (prima rundă)
Am crezut că nu mă vor primi la ACJ după interviu . Mi s-a părut că au venit mulți la interviu, însă bingo, sunt în listă! Cel mai tare m-a captivat Photo Storytelling și Storytelling. O fotografie fără istorie, background, poate fi înțeleasă incorect, astfel textul ajută să direcționăm persoană spre mesajul dorit. Să știți că nu regret timpul petrecut la ACJ.
Irina Tizu
Participant ACJ (prima rundă)
ACJ înseamnă pentru mine un laborator jurnalistic ce a continuat să îmi lipsească odată cu încheierea cursului. În multitudinea de ateliere, seminare și traininguri la care am participat, ACJ rămâne cursul în care nu regret că am investit timp, din care am absorbit orice informație și care mi-a modelat percepția despre conținut, material foto/video, etica jurnalistică, investigații, interpretarea și securitatea datelor. Recomand ACJ pentru cei pasionați de arta de a vorbi și de a scrie, astfel încât, prin absolvenții cursului poate fi creat un model al jurnalismul civic din RM.
Florin Gavrilov
Participant ACJ (prima rundă)
La ACJ am învățat că înainte de a aduce o informație în fața publicului trebuie să cauți, investighezi, analizezi, compari. Fiecare lecție mi-a oferit noi informații și a venit cu noi provocări, inițiate de către trainerii noștri. Cursurile de aici mi-au fost utile în crearea propriului meu content, bazat pe inovații în tehnologii inovatoare-techno.insider.
Alina Bacalov
Participant ACJ (prima rundă)
Sunt sigură că nu odată ai auzit aceste cuvinte: ,,În Moldova asta, nici în presă nu mai poți avea încredere".
Păi, iată, GREŞEŞTI!
Odată ce devii membru al Academiei de Jurnalism Participativ, în primul rând, tu înțelegi care sunt sursele credibile, cum trebuie să le abordezi şi, în general, de ce mai este nevoie de informație în viața asta
În al doilea rând, cunoşti oameni direct ce vin ,,de pe teren", oameni cu experiență care sunt open-minded şi profesionişti în domeniul său.
Trei : Tu devii generator de opinie, înțelegi mecanismul de creare unei platforme media şi eşti jurnalist participativ.
Argumentul final: Oameni tare tare nice. Am cunoscut tineri din diferite categorii de vârstă, am făcut stagierea la una din cele mai bune platforme media (just my opinion), iar şi atunci când vei avea o zi nu prea reuşită, la AJP atmosfera prietenoasă, te motivează să ridici sus mâinile şi să lucrezi. Mult succes în experiența Citizenship Journalism
Made on
Tilda