Runda II
Runda ii galerie foto
Runda II din cadrul proiectului (Academy of Citizen Journalism) se desfășoară pînă pe data de 31 octombrie.
Cine dorește poate să se înscrie pentru următoarea rundă care va începe în luna noiembrie, vedeți pe primă pagină butonul (Înregistrare).
Diana Mazniuc - participant ACJ runda II
Articol despre experiența acumulată în timpul cursului
Școala unui nou format

Încheierea ediției a II-a a Academiei de Jurnalism Participativ a culminat prin trăirile, impresiile și amintirile celor întâmplate timp de 2 luni. Participanții și-au reunit forțele și ambițiile pentru a-și exprima cunoștințele acumulate, iar spre final și-au promis crearea unui propriu conținut total revoluționar pentru Republica Moldova.

Cursul cuprinde tematici ca: etica jurnalistică, fotografie documentară, modalități de creare a propriei platforme, securitata informațională, jurnalism narativ și tehnici de scriere, toate luate în calculul creației, analizei și aplicării.

Scopul proiectului se referă la formarea unei gândiri critice, rezistente dezinformării. Varietatea trainer-ilor oferă suportul informativ necesar în a înțelege realitățile contemporane.

Probele cursului intensifică interes pentru implicarea civică. Organizatorii Academy of Citizen Journalism sunt atenți în a urmări evoluția participanților, iar eforturile acestora se înnaripează prin abordarea diferită a ceea ce înseamnă spirit civic.


,, ACJ a fost un curs pe care mereu l-am visat, fiindcă mereu participam la training-uri legate despre jurnalism și eram fascinată de această lume iar acest curs a venit ca o dorință. Am învățat multe lucruri noi, am cunoscut oameni din acest domeniu care m-au motivat prin experiența lor, mi-au împărtașit cunoștințe. Două luni de curs au trecut foarte repede, atmosfera a fost caldă , primitoare datorită organizatorilor. ACJ a fost o experiență plăcută, utilă și foarte bine venită stundenților,elevilor dar și maturilor care vor să fie în pielea un jurnalist sau activist civic." – Ana, participant Academy of Citizen Journalism.

,, Este prima dată când am jucat rolul de instructoare. A fost o experiență inedită pentru mine în special datorită diversității participanților, atât în funcție de vârstă, cât și de domeniile lor de activitate. A fost curios să urmăresc cum evoluează interacțiunea lor cu mine și cu subiectul abordat. Mă bucură mult interesul unor oameni atât de diferiți față de jurnalismul participativ, în special pentru că asta arată că acestor oameni le pasă de ce se întâmplă în Moldova." – Ana Gherciu, instructor Academy of Citizen Journalism.

Astfel, școala jurnalismului participativ implică, atât preluare de cunoștințe, cât și teren pentru aplicarea acestora. Fii printre cei care-și lansează idei în schimbarea de mâine!

Made on
Tilda